Podignimo stijeg istine i oslobođenja

Note: this is a Croatian version of “Let us Raise a Flag of Truth and Liberation” by Geert Wilders, published here last Sunday. Many thanks to Vortac for the translation.

Geert Wilders je čelnik nizozemske Stranke za slobodu (Partij voor de Vrijheid — PVV). Povodom važne obljetnice ovog mjeseca, g. Wilders je pokrenuo ambiciozan pothvat kojeg objašnjava u nastavku:

Geert Wilders: Podignimo stijeg istine i oslobođenja

Prije devet godina, u studenom 2004. policajci u neprobojnim prslucima i naoružani automatskim puškama došli su u moj dom, pokupili me i odvezli na sigurnu lokaciju. Dogodilo se to dva dana nakon što je režiser i kritičar islama Teo van Gogh ubijen usred bijela dana na ulici u Amsterdamu. Policija me prebacila na sigurno mjesto jer su islamski zločinci zaprijetili da će ubiti i mene. Zato što sam i ja izrekao istinu o islamu, toj najvećoj prijetnji našoj slobodi i našoj civilizaciji.

Od tog dana, prije devet godina, prisiljen sam živjeti pod stalnom policijskom zaštitom. Živio sam po vojarnama, zatvorima i sigurnim kućama. Prijetnje se nastavljaju sve do današnjeg dana, uskrativši mi pri tome privatnost i slobodu.

Ali to me neće ušutkati. Zastava Saudijske Arabije ponosno proglašava šehadet, islamsku objavu vjere: “Nema boga osim Alaha, a Muhamed je Alahov poslanik.”

U znak sjećanja na proteklih devet godina, u znak sjećanja na tisuće i tisuće žrtava koje su islamski ubojice pobili u tom razdoblju, u Moskvi, Bombaju, Nairobiju i nebrojenim drugim mjestima, u znak sjećanja na milijune ljudi — žena, apostata, nemuslimana — koji svakodnevno trpe diskriminaciju i poniženja pod zločinačkom islamskom ideologijom i ugnjetačkim islamskim šerijatom, ja islamskom svijetu predlažem novu zastavu — zastavu s proglasom istine i oslobođenja: “Islam je laž, Muhamed je zločinac, a Kuran je otrov.”

Tek kad islamski svijet spozna ovu istinu, moći će se osloboditi zla, a svijet će postati bolje i sigurnije mjesto.

Tek kad slobodni svijet shvati da je islam prvenstveno totalitarna ideologija, a ne religija, moći će obraniti svoje slobode i vrijednosti.

Languages available for “Let us Raise a Flag of Truth and Liberation”:

Arabic Finnish Portuguese
Croatian French Russian
Czech German Serbian
Danish Hebrew Spanish
Dutch Hungarian Swedish
English Italian
Esperanto Polish  
 

(* = assigned but not yet received; † = received but not yet posted)