Подигнимо стег истине и ослобођења

Note: this is a Serbian version of “Let us Raise a Flag of Truth and Liberation” by Geert Wilders, published here yesterday. Many thanks to Black George for the translation.

Подигнимо стег истине и ослобођења
Герт Вилдерс

Новембра 2004, пре девет година, полицајци у непробојним прслуцима и наоружани аутоматима дошли су у мој дом да би ме одвезли на једну безбедну локацију. Ово се десило два дана након што је филмског режисера и критичара ислама Теа ван Гога један исламски убица усмртио усред дана на амстердамској улици. Полиција ме је пребацила на сигурније место јер су исламски зликовци претили да и мене убију — зато што сам и ја износио истину о исламу, највећој претњи нашој слободи и нашој цивилизацији.

Од тог злослутног дана пре девет година, непрестано сам принуђен да живим под полицијском заштитом. Од тада живим у касарнама, затворима и безбедним кућама. Претње се настављају све до данас, чиме ми је ускраћена приватност и слобода.

Ја нећу бити ућуткан. Застава Саудијске Арабије поносно проглашава шахаду, исламску објаву вере: „Нема Бога до Алаха и Мухамед је Алахов посланик”.

У знак сећања на ових девет година, у знак сећања на хиљаде жртава исламских убица током тог периода у Лондону, у Москви, у Бомбају, у Најробију и небројеним другим местима, у знак сећања на милионе људи — на жене, апостате, немуслимане — који свакодневно трпе дискриминацију и понижења под злокобном исламском идеологијом и у оковима исламског шеријата, ја нудим исламском свету нову заставу — заставу са прогласом истине и ослобођења: „Ислам је лаж, Мухамед је злочинац, коран је отров”.

Тек када исламски свет спозна ову истину постаће способан да се ослободи зла, чиме ће свет постати бољи и безбеднији за све људе.

Тек када слободни свет схвати да је ислам првенствено тоталитарна идеологија, пре него религија, постаће способан да брани своје слободе и вредности.

Languages available for “Let us Raise a Flag of Truth and Liberation”:

Arabic † Finnish Portuguese
Croatian * French Russian *
Czech † German Serbian
Danish Hebrew * Swedish
Dutch Hungarian
English Italian  
 

(* = assigned but not yet received; † = received but not yet posted)