Да вдигнем знамето на Истината и Свободата!

Note: this is a Bulgarian version of “Let us Raise a Flag of Truth and Liberation” by Geert Wilders, published here on November 24. Many thanks to RR for the translation.

Да вдигнем знамето на Истината и Свободата!
от Geert Wilders

Преди девет години, същия месец – ноември 2004 – полицаи с бронежилетки и автомати ме взеха от къщи и ме откараха в безопасно убежище. Това се случи два дена след като режисьорът и критик на исляма Тео ван Гог бе убит от мохамеданин-екзекутор посред бял ден на една амстердамска улица. Полицията ме отведе в безопасност, защото ислямските престъпници заплашваха с убийство и мене. Защото и аз казвах истината за исляма – за тая най-огромна заплаха срещу свободата ни и срещу цивилизацията ни.

От оная зловеща дата преди девет години съм принуден да живея под постоянна полицейска защита. Обитавал съм казарми, затвори и приюти. Заплахите продължават и до днес и ме лишават от личното ми пространство и свобода.

Но аз ще продължа да говоря. Знамето на Саудитска Арабия горделиво прогласява „Шахада“-та или кратката вероизповед на исляма: „Няма Бог освен Аллах и Мохамед е Пратеникът на Аллах“.

В памет на изминалите девет години, в памет на хилядите жертви, умъртвени през тоя период от ислямските убийци – в Лондон, в Москва, в Мумбай, в Найроби и по безбройни други места; в памет на милионите човешки същества – жени, хора, отхвърлили исляма, хора немохамедани – които всекидневно търпят дискриминация и унижения от злата идеология на исляма и потисническия му закон, Шариата: – Аз предлагам на ислямския свят ново знаме – знаме, което провъзгласява истината и свободата: „ИСЛЯМЪТ Е ЛЪЖА! МОХАМЕД Е ПРЕСТЪПНИК! КОРАНЪТ Е ОТРОВА!“

Едва когато ислямският свят успее да осъзнае тези истини, ще бъде способен да се освободи от злото и да направи света по-добро и по-безопасно място за всички хора.

Едва когато свободният свят успее да осъзнае, че ислямът е преди всичко тоталитарна идеология, а не религия, той ще стане способен да защитава свободите и ценностите си.

Languages available for “Let us Raise a Flag of Truth and Liberation”:

Arabic Esperanto Italian
Bulgarian Farsi Polish
Croatian Finnish Portuguese
Czech French Russian
Danish German Serbian
Dutch Hebrew Spanish
English Hungarian Swedish
 

(* = assigned but not yet received; † = received but not yet posted)

One thought on “Да вдигнем знамето на Истината и Свободата!

Comments are closed.